Через танення льоду під загрозою 98% колоній імператорських пінгвінів — дослідження

Через танення льоду під загрозою 98% колоній імператорських пінгвінів — дослідження

Зміна клімату загрожує середовищу існування імператорських пінгвінів — морській кризі. Через це Служба рибної та дикої природи США запропонувала зарахувати види до категорії зникомих, відповідно до Закону про види, що вимирають.

Про це пише New York Post.

«Життєвий цикл імператорських пінгвінів пов’язаний із наявністю стабільного морського льоду, який їм потрібен, щоб розмножуватися, годуватися і линяти», — сказав Стефані Дженув’єр, фахівець з океанографічного інституту Вудс-Гоул.

Дослідження, опубліковане у журналі Global Change Biology, виявило, що до 2100 року 98% колоній імператорських пінгвінів можуть опинитися на межі вимирання. Близько 70%  колоній опиняться в небезпеці раніше — до 2050 року.

Нове дослідження торкнулося загальних тенденцій потепління та екстремальних коливань погоди через зміну клімату.

Читайте також: Земля пересихає і не здатна прийняти вологу, коли випадають дощі — кліматологиня про причини повеней

Через надто малу кількість морського льоду у 2016 році відбувся збій у розмноженні колонії імператорських пінгвінів у затоці Галлей в Антарктиді. Торік сезонний морський лід розтанув раніше, ніж пташенята пінгвінів встигли обрости водонепроникним дорослим пір’ям. Тоді потонули близько 10 тисяч птахів. Після цього колонія не відновилася.

Імператорські пінгвіни взимку розмножуються виключно в Антарктиді. Вони витримують температуру -40°C і вітер швидкістю 144 км/год, але вони не можуть вижити без достатньої кількості морського льоду.

«Ці пінгвіни сильно постраждали від кліматичної кризи. Уряд США нарешті визнає цю загрозу», — сказала Сара Улеманн, директорка міжнародної програми некомерційного Центру біологічного різноманіття.

Уряд США раніше вже зараховував види за межами країни до категорії загрожених. Наприклад, білого ведмедя, який мешкає в арктичних регіонах. Цьому виду також загрожує зникнення через зміну клімату та нестачу морського льоду.

Імператорські пінгвіни — найбільші пінгвіни світу — наразі налічують від 270 до 280 тисяч гніздових пар, або від 625 до 650 тисяч особин.

Підтримуйте Громадське радіо на Patreon, а також встановлюйте наш додаток:

якщо у вас Android

якщо у вас iOS

Коментарi до запису

Останнi новини